Jordärtskocka
- 500 g jordärtskockor
- 3 potatisar
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk smör
- 1 ½ dl vitt vin eller matlagningsvin
- 0,5 l vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 3 dl vispgrädde
- valfri mängd salt och peppar
- valfri färsk krydda till garnering, beroende på säsong och tycke
- Börja med att skala jordärtskockorna och potatisen och skär dem i bitar.
- Finhacka eller pressa vitlöken.
- Fräs ingredienserna i smör i en kastrull.
- Häll på vinet och låt hela kalaset koka ihop i någon minut.
- Häll sedan i vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om och låt koka i 15 minuter.
- Mixa soppan med en mixerstav eller i en blender/matberedare. Rör i grädden och värm lite till.
- Smaka av med salt och peppar. Mums!
Recipe by Hötorgshallen at https://hotorgshallen.se/inspiration/jordartskocka-pa-3-satt/
3.5.3229