Måndag i Marrakech
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • • Ett kg lammrygg i grytbitar
  • • Två röda lökar
  • • En morot
  • • En palsternacka
  • • Sex vitlöksklyftor
  • • En chili
  • • En msk harissa
  • • Tio körsbärstomater
  • • Tio hela oliver
  • • Sex torkade aprikoser
  • • En citron
  • • En kanelstång
  • • Ett knippe persilja
  • • En flaska rött
  • • En burk osaltad lammfond
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Tärna rotfrukterna, hacka löken och chilin samt finhacka vitlöken.
  3. Stek i smör tillsammans med lammet och harissa tills köttet fått en fin yta.
  4. Häll ner allt i en lergryta.
  5. Hacka tomaterna och aprikosen, lämna oliverna hela och rör ner dem i grytan.
  6. Riv ner citronskalet och pressa i saften.
  7. Avsluta med kanelstången, fonden och ett glas rödvin.
  8. Ställ in i ugnen i 3–4 timmar, tills köttet börjar falla sönder.
  9. Rör ned persilja någon minut innan servering och ät med couscous, sallad, rödvin och god aptit!
Recipe by Hötorgshallen at https://hotorgshallen.se/recept/mandag-i-marrakech/