Recept - dillkött och potatis
Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 2 kg lammbog i grytbitar
  • Lammben
  • 1 liter vatten
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • Färsk dill
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 Citron
  • 2 msk socker
  • Kalvfond
  • Grädde
  • Salt och peppar
Instruktioner
  1. Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i lammbogen och benen.
  2. Lägg i löken, morötterna och dill i kastrullen och koka på låg ungefär en timme, eller tills köttet släpper.
  3. Ta kastrullen från plattan, plocka ur lammköttet och benen.
  4. Sila av buljongen i en bunke.
  5. Smält smör i en kastrull och vispa ut vetemjöl, lite i taget till en redning.
  6. Häll tillbaka buljongen i kastrullen, tillsätt sockret och saften av en citron och låt koka ihop.
  7. Lägg tillbaka lammköttet i kastrullen och smaka av med en skvätt grädde och lite kalvfond.
  8. Toppa med med hackad dill, salt och peppar.
  9. Servera med kokt potatis och trevligt sällskap.
Recipe by Hötorgshallen at https://hotorgshallen.se/recept/recept-dillkott-och-potatis/