Arubanska pastechis
- Brödet:
- 9,5 dl mjöl
- 1 msk. bakpulver
- 1 tsk. salt
- 1 msk. socker
- 2 msk. vegetabiliskt matfett
- 2 msk. margarin
- 1 ägg
- 2,4 dl vatten
- Köttfyllningen:
- 0,45 kg finhackat nötkött utan fett
- 1 msk. margarin
- 1 medelstor lök, finhackad
- 1 liten grön paprika, finhackad
- 1 selleristjälk, finhackad
- 2 msk. russin
- 1 msk. piccalilli stark röd paprika, finhackad
- Soja, nymalen svartpeppar, spiskummin och muskot för smaken
- Förbered brödet:
- Lägg alla ingredienser utom vatten i en stor skål.
- Blanda väl.
- Tillsätt vatten, lite i taget för att bilda degen.
- När degen är smidig, knåda väl.
- Förbered köttfyllning enligt följande:
- Lägg alla ingredienser utom nötkött i en stor stekpanna.
- Koka på medelvärme under omrörning tills lök och selleri är mjuka.
- Lägg till nötkött och koka upp under omrörning.
- Fortsätt med brödet:
- Kavla degen till ett tjockt lager och skär sedan ut cirklar omkring sju centimeter i diameter.
- Placera en matsked fyllning i mitten av hälften av cirklarna.
- Lägg på en till cirkel som lock.
- Fukta kanterna och tryck ihop cirklarna så gott det går.
- Vik eller rulla kanterna något.
- Stek pastechis i djupt, varm vegetabilisk olja tills de blivit gyllenbruna.
Recipe by Hötorgshallen at https://hotorgshallen.se/lander/aruba/arubanska-pastechis/
3.3.3077