Arubanska pastechis
 
Ingredienser
  • Brödet:
  • 9,5 dl mjöl
  • 1 msk. bakpulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 msk. socker
  • 2 msk. vegetabiliskt matfett
  • 2 msk. margarin
  • 1 ägg
  • 2,4 dl vatten
  • Köttfyllningen:
  • 0,45 kg finhackat nötkött utan fett
  • 1 msk. margarin
  • 1 medelstor lök, finhackad
  • 1 liten grön paprika, finhackad
  • 1 selleristjälk, finhackad
  • 2 msk. russin
  • 1 msk. piccalilli stark röd paprika, finhackad
  • Soja, nymalen svartpeppar, spiskummin och muskot för smaken
Instruktioner
  1. Förbered brödet:
  2. Lägg alla ingredienser utom vatten i en stor skål.
  3. Blanda väl.
  4. Tillsätt vatten, lite i taget för att bilda degen.
  5. När degen är smidig, knåda väl.
  6. Förbered köttfyllning enligt följande:
  7. Lägg alla ingredienser utom nötkött i en stor stekpanna.
  8. Koka på medelvärme under omrörning tills lök och selleri är mjuka.
  9. Lägg till nötkött och koka upp under omrörning.
  10. Fortsätt med brödet:
  11. Kavla degen till ett tjockt lager och skär sedan ut cirklar omkring sju centimeter i diameter.
  12. Placera en matsked fyllning i mitten av hälften av cirklarna.
  13. Lägg på en till cirkel som lock.
  14. Fukta kanterna och tryck ihop cirklarna så gott det går.
  15. Vik eller rulla kanterna något.
  16. Stek pastechis i djupt, varm vegetabilisk olja tills de blivit gyllenbruna.
Recipe by Hötorgshallen at https://hotorgshallen.se/lander/aruba/arubanska-pastechis/