Nässelsoppa med kokosmjölk och mynta
Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 2l nässlor
  • 1l färsk spenat
  • 6 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1–2 tsk grönsaksbuljongpulver
  • peppar
  • 2 dl creme fraiche
Instruktioner
  1. Skölj nässlorna noggrant.
  2. Förväll i 10–15 minuter.
  3. Ta bort stjälken på spenatbladena och skölj.
  4. Mixa nässlor och spenat i en matberedare.
  5. Lägg över i en kastrull och späd på med vatten och buljongpulver, låt koka upp och låt puttra några minuter.
  6. Häll på kokosmjölken.
  7. Garnera med myntablad och creme fraiche.
Recipe by Hötorgshallen at https://hotorgshallen.se/recept/nasselsoppa-med-kokosmjolk-och-mynta/