400 g tonfisk, en tonfisk som är grönlistad eller använd lax
1–2 msk japansk soja
1 msk teryikaisauce
3–4 droppar sesamolja
¼ noriblad (kan uteslutas)
50 g blandad finriven sallad
2 tsk rostade sesamfrön
60 g gari, inlagd ingefära
2 dl edamamebönor
40 g alfalfagroddar
koriander
1 dl srirachamajonnäs (köp färdig eller blanda 2 msk srirachasås med 4 msk majonnäs)
Instruktioner
Koka riset enligt förpackningen.
Värm de svarta bönorna och blanda med hackad vitlök och chili och salta lätt.
Skär tonfisken i fina kuber och lägg i en skål. Blanda med soja, teryiakisås och sesamolja. Strimla noribladen fint.
Lägg sallad i portionsskålar och lägg på riset. Lägg på den svarta bönröran och den marinerade tonfisken. Strö över strimlade noriblad och sesamfrön. Lägg på gari, edamamebönor och groddar. Garnera med koriander. Ringla över srirachamayo.
Recipe by Hötorgshallen at https://hotorgshallen.se/recept/fisk/donburi-poke-bowl/