Choklad på 5 olika sätt från Hötorgshallen

Nu när chokladens egna dag (11 november) ligger precis runt krönet så känns tiden rätt att påminna om lite ovanliga  chokladvarianter som du kan hitta i Hötorgshallen. Både i drickbar, ätbar och kunglig form:

1. Ölandschoklad hos P&B

Öland ligger visserligen inte lång bort, men dessa praliner har ändå kommit en lång väg. De har nämligen gästspelat på självaste Nobelfesten. De har även varit på besök i slottet, läs mer här om när Kungens press-sekreterares jakt efter dem slutade upp i Hötorgshallen.

2. Peruansk drickchoklad från Mi Esquina

Den här kakan i Willy Wonka-likt omslag har rest ända från Sydamerika och landat bland Mi Esquinas peruanska och chilenska  delikatesser i Hötorgshallen. Den är god precis som den är men används oftast i drickchoklad. En ljuvlig bryggd med spännande historia utlovas!

3. Enkla raw food-chokladbollar med havssalt och kokosolja

Ifall du vill baka något själv så kan du plocka med dig ingredienserna hos Pieiras Livs till dessa veganska lyxbollar. Det här receptet gjorde stor succé när det dök upp på bloggen första gången, värt att testa!

4. Rosaglittriga praliner med lakrits, doppade i vit choklad

Hos P&B delikatesser (som är något utav Hötorgshallens okrönta choklad-mästare) hittar du dessa fantastiska praliner från Haupt Lakrits. De är pudrade med ätbart glitter och kombinationen mellan vit choklad och den finlakrits är oslagbar.

5. Brunbergs kyssar från Finska Butiken

Den här nostalgiska hiten är den finska versionen av svenska Mums Mums. Skillnaden är att fyllningen oftast är smaksatt med något, till exempel citron och lime i versionen ovan. Njut till en kopp kaffe eller som jätteströssel över vaniljglass..

**

Här finns förresten en översiktskarta ifall du behöver lite hjälp att hitta någon av de nämnda butikerna i Hötorgshallen.