Bangers ‘n’ Mash

Vissa av er kanske tänker på titeln till en hitlåt skriven av ett känt brittiskt rockband men faktum är att bangers ‘n’ mash är en svensk matfavorit, fast i engelsk tappning. Vi pratar om klassikern korv med mos.

Bangers ‘n’ mash är så kallat pub grub, alltså god mat med få ingredienser som är enkel både att laga och servera när du har många gäster. En klassisk bangers ‘n’ mash tillagar du med korv gjord på lamm eller gris, tillsammans med krämigt potatismos –  och gärna med onion gravy och gröna ärtor!

Varför det underliga namnet undrar du? Jo, bangers syftar till det där knäppande ljudet från korvarna när du steker dem, medan mash helt enkelt är en förkortning av mashed potato. Det är en perfekt rätt att laga och äta nu i vintertider, sältan från korven tillsammans med det mjuka och lena potatismoset värmer även upp såväl frusna själar som februaridagar.

Visste du förresten att Taylor & Jones serverar bangers ‘n’ mash varje tisdag? Då kan du räkna med att både britter, stammisar och turister kommer hit för att käka stans kanske godaste lunch.  Vi ses väl nästa tisdag?