Vintrig frukostgröt på nya sätt

November är gröttider, speciellt nu när snön fallit som ett täcke över Stockholm. Nu behöver varje tomte sin skål med varma gryn!

Det bästa med gröt är att den kan varieras i det oändliga, och på senare år har frukostkoket fått en revival i sociala medier. På instagramkontot @grotstagram kan en hitta grötinspiration i strax över 200 bilder. Gröt med kokos, jordnötssmör, cashewnötter, polenta och pistage – tillräckligt med variation för att kunna äta en ny gröt varje dag i ett halvår.

Ifall du behöver lite konkreta recept på något ovanligt i grötväg så behöver du inte se längre än det här inlägget här på bloggen. Tokyo-bon Nathalie delar tre toppenrecept, bland annat på en så kallad Flying Highlander (bilden ovan), en gröt med whiskey och smör. Jajamen, du läste rätt. Perfekt i förkylningstider!

Whiskeyn kan du skippa och ersätta med lönnsirap, smörgröt är en vinnande kombination i vilket fall.

Havregrynsgröt, torkad frukt, bipollen, honung och allt du kan tänkas behöva i toppingväg hittar du hos Pieiras Livs i Hötorgshallen.

De flesta handlarna i hallen har något kul du kan ha i gröten om du letar lite bland hyllorna. Förslagsvis: lakritshonung från Finska Butiken eller Dulche de leche från Latinamerikanska livs..