Kött

erna, blomstren, krispigheten i luften – få

Klassiskt fjällsnacks: torkat renkött från Hellbergs fågel & vilt

Det är lätt att glömma bort de fantastiska vidderna av fjälltoppar och porlande bäckar som finns uppe i norra Sverige. Färgerna, blomstren, krispigheten i luften – få saker slår en fjällvandring under årets varmare månader. Vill du ha ett riktigt praktiskt snacks till din fjällvandring är ett paket torkat renkött från Hellbergs fågel och vilt ett ypperligt sådant. Hyvla små bitar med en kniv och ät som chips, eller skär ner små bitar i en […]

Klassiskt fjällsnacks: torkat renkött från Hellbergs fågel & vilt Läs mer »

Brer och rullar, som med kanelbullar!


 S

Porchetta på fläsksida med honung och örtsalsa

Ett paket med örter. Brer och rullar, som med kanelbullar! Servera med ugnsstekta rotfrukter och äppelmos som tillbehör. Porchetta är en mör, vacker rulltårta av sidfläsk. Fyll med vad du behagar, vore det örter eller ost – resultatet blir efter några tålamodiga timmar i ugnen en helt underbar rätt att avnjuta både till fredagsmyset eller soffliggar-söndagen. I många originalrecept används urbenad spädgris men den mer ekonomiska varianten gjord på fläsksida är minst lika god om

Porchetta på fläsksida med honung och örtsalsa Läs mer »

Fira den ortodoxa påsken med gotländskt dilamm

På söndag infaller den ortodoxa kyrkans största högtid: påsken. Traditionellt sett så förbereder man sig inför denna högtid med en sju veckor lång fasta där kött, ägg och allt som är fett ska undvikas. Så när påsken sedan kommer är kött, och då framför allt påsklammet, desto mer angeläget. Vi skippade fastan och hoppade direkt till lammet, närmare bestämt ett gotländskt dilamm från G. Nilssons livs i Hötorghallen. Ugnsrostade det tillsammans med potatis och morötter

Fira den ortodoxa påsken med gotländskt dilamm Läs mer »