Välkommen Taku-Taku!

Vi är lika delar stolta som glada att Taku-Taku, Sveriges första veganska fast food-kedja har slagit upp dörrarna i Hallen. På mindre än ett år har de etablerat sig på Stockholms krogscen som en restaurangkedja att räkna med. Konceptet bygger på att laga slow cooked fast food – med enbart veganska råvaror. Förutom att charma brallorna av kräsna lunchstockholmare så har Taku-Taku dessutom vunnit pris för “Årets Fast Casual” i Fast Food Awards 2018 och varit nominerade till Gulddraken, i kategorin bästa budget.
 
 
När du kliver in ser du först den stora neonskylten och bakom disken hittar du spännande och innovativa veganska rätter med inspiration från hela världen. Hos Taku-Taku kan du vara säker på att allt tillagas från grunden på 100% naturliga råvaror. Färska tortillas bakas dagligen och alla grönsaker hanteras på plats i varje restaurang. Menyn anpassas efter säsong men testa gärna några av deras fasta rätter— Bhangra Tacos eller deras Tempel Bowls!

 

 
Det fina i kråksången är att hela 90% av gästerna som kommer för att käka på Taku-Taku varken är vegetarianer eller veganer. Grundaren Sebastian Schauermann är stolt över hur utvecklingen sett ut sedan de startade igång med konceptet.

 

“Att få göra skillnad för planeten med att servera enbart växtbaserat är i sig ett privilegium. Tänk vad 100 Taku-Taku skulle innebära för världen. Och jag tror att hemligheten bakom framgången är att vi inte vänder oss till veganer, utan till den vanliga storstadsmänniskan som vill äta grönt.”