Nytt år, nytt jag, eller hur är det en säger.. Men istället för att skambelägga olika maträtter 2018 så kan en se det ur ett annat perspektiv, till exempel att en försöker laga mer mat från grunden i år. Då kan det väl inte gå lika fel med näringsinnehållet och dessutom blir det en stund egentid i köket då en bara skramlar, hackar och tänker på precis ingenting.
Den första sessionen matmeditation kan exempelvis vara med den här favoriten i repris: zucchinipanna med kycklingfärs. Med den här rätten kan du verkligen laga en stor omgång för den blir nästan godare när den fått stå som matlåda i frysen, vätskan från zucchinin och morötterna gör den så otroligt saftig och fin. Och nyttig, men framförallt saftig och fin.
Här finner du receptet steg för steg i bilder, eller i receptform ifall du föredrar det:
- 1 skivad zucchini (osthyvel funkar utmärkt),
- 2 rivna morötter
- 500 g kycklingfärs,
- 1 hackad lök
- 3 buljongtärningar i valfri smak
- och en skvätt olivolja.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn alltihop i en stekpanna, förutom zucchinin.
- Ta fram en ugnsfast form och varva ett lager zucchini med den brynta fyllningen.
- Varva så tills du nått toppen av ugnsformen eller ingredienserna bara tagit slut.
- Häll sedan över uppkokat vatten utblandad med buljongtärningarna, så att det täcker allt.
- Ställ i ugnen cirka 45 minuter på 200 grader.
- Servera gärna med en klick crème fraiche.