Sandras finfina lägenhet i Berlin.
Vietnamesiska munsbitar med koriander och kål.
En flat white på bondens marknad i Boxi.
Stämningsfulla promenadstråk ur Sandras lins.
Ångade grönsaker, tonfisk, keso och citronjuice till middag.
Vackra fasader och vårkänslor.
Smörgåstårta och drömrätt i stekpanna.
Handstickade wristworms.
Lika delar magiska trappuppgångar och ostar.
Sandra Juto har ett alldeles särskilt öga för fotografi, på sina promenader genom Berlin fångar hon det vackra i vad än hon passerar, spräckliga fasader, snirkliga skyltar och kakaopudrat kaffeskum, allt får liv genom hennes stämningsfulla bilder.
Förutom att dokumentera sina dagar på ett förtrollande sätt är hon även illustratör och vid sidan av bloggen säljer hon Wristworms – fingerlösa handskar i vackra färger som är helt och hållet handstickade av Sandra själv. Perfekta att ta fram i sommarnatten när det kylnar till. Ljusblå eller hallonröda är frågan bara.. De är på rea för tillfället dessutom, vilket ju känns som ett tecken!
Nedan delar hon med sig av paradrätter och sommarplaner. Vi är jätteglada att hon ville ställa upp och dela med sig av sina matminnen och passioner:
Hej Sandra! Hur föddes din passion för mat?
När jag och pappa brukade fiska löja i Kalixälven. Kunde inte få nog. Att det var en delikatess hade jag ingen aning om då, vi åt löjromen direkt ur varsin kaffekopp.
Vilken är din paradrätt?
När jag bodde i Sverige brukade jag ofta laga en sallad av jordgubbar, grillad halloumi, chili, basilika och balsamvinäger. Den funkade på nästan alla. Nu bor jag i Tyskland och brukar bjuda vänner på smörgåstårta, eftersom det i deras öron låter som det mest knasiga de kan tänka sig. Smörgåstårta brukar vara en hit, särskilt dagen efter någon av våra fantastiska fester.
Vilka är dina matplaner för sommaren?
Att verkligen ta till vara på alla fantastiska grönsaker som säsongen erbjuder. Kvaliteten på livsmedel här i Tyskland är så himla hög och under sommarhalvåret gör det nästan ont i mig när jag besöker min lokala matmarknad och ser alla berg av grönsaker och rotfrukter, blomster och klasar av glada människor med korgar runt armarna. Jag kommer att laga mer mat hemma än jag brukar och ordna picknickar med familj och vänner som kommer på besök.
Vad är din relation till Hötorgshallen?
Jag har inte varit där på många många år, men jag har två minnen därifrån som etsat sig fast. Första gången jag åt en kebab var i just Hötorgshallen, någon gång under tidigt 1990-tal. Minne nummer två är att jag inte förstod vad ”komage” var, eftersom jag läste ”komaaasch”. Det lät väldigt exotiskt men såg inte så gott ut.
Grönsaksbags från svunna tider, återanvända.
Alla bilderna i inlägget är av Sandra Juto.