Veckans favoritmatblogg: Flora

Flora_2
Vi lusläser så klart även andras matbloggar, suktas över bilderna och inspireras av mumsiga recept. Därför tänkte vi från och med idag presentera tio olika svenska matbloggar som vi gillar lite extra mycket. Flora Wiström är först ut, och förutom att hon har en helt fantastisk blogg full med matiga tips så har hon dessutom jobbat lite då och då i Hötorgshallen – perfekt kombo liksom.

Flora
Hej Flora! Hur föddes din passion för mat?
För ett år sedan tog jag beslutet att bli vegetarian för miljöns, djurens och min egen hälsas skull. Tidigare var köttbullar och makaroner en standardrätt hemma hos mig, men plötsligt krävdes det mer av mig i köket. Jag började experimentera med grönsaker, rotfrukter och baljväxter och sakta men säkert insåg jag hur kul det är med vegomatlagning – och inte ett dugg svårt.

Vilken är din paradrätt?
Jag är en person som ständigt provar nya recept, men jag kommer ofta tillbaka till vietnamesiska vårrullar med en jordnötsdipp. Det är lättlagat, megagott och helveganskt. Receptet finns på min blogg.

Och så gör jag bananglass flera gånger i veckan. Det är bara att frysa ner några skalade bananer och sedan mixa dem med kakao, jordnötssmör, kokosflingor och lite flingsalt. Så smarrigt.

Vad är dina matplaner för sommaren?
Jag älskar att ha frukt i sallader! Vattenmelonsallad med fetaost, lime, oliver och rödlök. Bulgursallad med söt nektarin och salt halloumi. Grönsallad med borlottibönor, ruccula, balsamvinäger och jordgubbar.
M-hm.

Vad är din relation till Hötorgshallen?
Te- och kaffehandeln Charabang i Hallen var mitt första riktiga jobb, så Hötorgshallen har absolut betytt mycket för mig. Det var en härlig arbetsmiljö med många trevliga stamkunder och fina kollegor i butikerna bredvid. Och så var det rätt så fint att alltid lukta te och kaffe när jag kom hem från jobbet.

Flora_3
Alla bilder är tagna av Flora och kommer från hennes blogg som ni hittar här: flora.metromode.se.