Jag hoppas att du inte missade Stockholm Food Week som pågick nere i Hötorgshallen under slutet av förra veckan. Handlarna bjöd på smakprover, specialpriser och tävlingar med delikata vinster. Hurra vilken stämning! Här kommer lite bilder från veckan.
Piccolinos bar och kafé var fyllt till bredden av både fina flaggor och glada – och mätta – kunder.
På onsdagen hade Morgan Stockhaus och Andreas Kjörling ”live-cooking”.
Mi Esquina bjöd på små kex med ananas på, eller kabanoss för den som hellre gillar kryddigheter.
Hur många länder tror du finns representerade i Fromageriets ostbutik?
De delade även ut pepparkakor till alla som köpte deras Stilton Colston Bassett. Handtillverkad och lagrad i 4-6 månader. En perfekt smakkombo!
G. Nilsson Livs bjöd på superpopulära rullar.
På fredagen var temat tacofredag och stjärnkocken Jonas Dahlbom visade hur man kunde göra sina egna tortillas. Mer om det kommer i ett separat inlägg här snart!
Finska butiken hade lite olika smakprov och under fredagen var Nina Sandström från Backers där för att bjuda på sin finalmacka i Mack-SM: skärgårdsbröd med pepparrotssmetana, varmrökt lax, picklad gurka och rödlök samt forellrom. Det ni!
Österqvist bjöd på flera olika smakprov, bland annat av sin populära Klosterhaler-ost.
Sandins frukt & grönt hade bunkrat upp med färgglada smoothies! Den här på avocado och lime.
Så här mycket folk stannade för att lyssna på Stockholms jazzorkester som tog ton framåt onsdagskvällen.
Tack du som kom <3 Hoppas du hade like kul som vi!