Skaldjur är vinterns juveler. Räkor, hummer och krabba smakar aldrig så gott som under årets kallaste månader. Men en riktig skaldjursmiddag kräver också en riktig hovmästarsås – Pär-Anders från Hav guidar dig.
Steg 1.
För en hovmästarsås behöver du:
3 msk svensk senap, t ex slottssenap
1,5 msk rödvinsvinäger
2 msk socker
1/2 dl olja
2 msk hackad dill
1 msk senapsfrö
salt
svartpeppar
visp, bunke och matsked
Steg 2.
Vispa ihop senap, rödvinsvinäger och socker.
Steg 3.
Häll låååångsamt ner oljan och vispa samtidigt. Viktigt att det går långsamt så att ingredienserna hinner mutera. Blanda även en stund efter att du hällt i all olja så att du är säker på att ingredienserna verkligen blandats.
Steg 4.
Tillsätt senapsfrön och hackad dill och vispa några varv till allt blandat sig.
Steg 5.
Voila! Redo för vilken galamiddag som helst!
Tips: Vispa ner lite riven pepparrot i såsen för att ge den extra studs. Pepparroten bryter av mot det söta och skapar en bra balans. Extra gott till en bit färsk lax.