Gör den perfekta hovmästarsåsen

per-anders-3
Skaldjur är vinterns juveler. Räkor, hummer och krabba smakar aldrig så gott som under årets kallaste månader. Men en riktig skaldjursmiddag kräver också en riktig hovmästarsås – Pär-Anders från Hav guidar dig.

Steg 1.

För en hovmästarsås behöver du:
3 msk svensk senap, t ex slottssenap
1,5 msk rödvinsvinäger
2 msk socker
1/2 dl olja
2 msk hackad dill
1 msk senapsfrö
salt
svartpeppar
visp, bunke och matsked

steg-for-steg-1

Steg 2.

Vispa ihop senap, rödvinsvinäger och socker.

steg-for-steg-2

Steg 3.

Häll låååångsamt ner oljan och vispa samtidigt. Viktigt att det går långsamt så att ingredienserna hinner mutera. Blanda även en stund efter att du hällt i all olja så att du är säker på att ingredienserna verkligen blandats.

steg-for-steg-3

Steg 4.

Tillsätt senapsfrön och hackad dill och vispa några varv till allt blandat sig.

steg-for-steg-4

Steg 5.

Voila! Redo för vilken galamiddag som helst!

steg-for-steg-5

Tips: Vispa ner lite riven pepparrot i såsen för att ge den extra studs. Pepparroten bryter av mot det söta och skapar en bra balans. Extra gott till en bit färsk lax.