Under Stockholm Food Week förra veckan visade stjärnkocken Jonas Dahlbom hur man lagar sina egna fisktacos med choritzo, picklade tomater och mild chilimajjo. Latinamerikanska Livsmedel säljer både majsmjölet och tortillapressen i gjutjärn som du behöver för att lyckas. Här kommer receptet!
Tortillapress i gjutjärn, 350 kr och Maseca Masa majsmjöl, 70 kr, hos Latinamerikanska Livsmedel.
Jonas Dahlbom förbereder sin live-cooking med fisktacos.
Fisktaco med choritzo picklade tomater och mild chilimajjo
Author:
Serves: 4
Ingredients
- 300 gram Maseca Masa majsmjöl
- 400 gram vatten
- ½ tsk salt
- 500 gram torskfilé
- 1 krm chilipulver
- 1 krm vitlökspulver
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm salt
- 1 krm socker
- olivolja </br></br>
- 2 st lufttorkade Choritzo </br></br>
- 200 gram vinbärstomater
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten </br></br>
- 1 dl Majjo (Hellmans eller egen)
- 1 msk sriracha
- 2 pressade klyftor vitlök </br></br>
- rökt mandel
Instructions
- Blanda majsmjöl, vatten och salt, låt stå i 30 minuter. Forma tacos med hjälp av en press och halstra i torr varm panna innan servering.
- Blanda alla torra ingredienser och gnid in torsken med det. Låt stå i 30 minuter.
- Stek i olivolja tills torsken nästan är färdig.
- Låt svalna och grovmosa försiktigt med en gaffel.
- Skär choritzon i tärningar och stek försiktigt i torr panna. Spara ”oljan” som bildas vid stekningen.
- Skiva lök och morot tunnt. Koka upp vatten, socker och ättika. Tillsätt tomater, lök och morot och koka upp. Kyl ner. Låt stå minst 4 timmar.
- Blanda Hellmans majonnäs (eller egen), sriracha och pressad vitlök.
- Riv rökta mandlar på finaste på rivjärnet. Strö det över tacon och garnera med färska örter.