Inflytandet och volymen av mat från andra l

Trendspaning – Eatno, hela världens mat

eatno multikulturel mat stockholm 1

Den mångkulturella maten och det mångkulturella Sverige är på väg att bli en allt viktigare realitet i en högre takt än tidigare. Inflytandet och volymen av mat från andra länder ökar snabbt på den svenska matscenen.

Så står det i Ridderheims nya trendrapport, nr 5.

Multikulturen sätter sina spår i matväg och i Malmö är till exempel profilrätten falafel. Intresset för de verkligt genuina utländska köken har dessutom växt. Tidigare var det oftast en försvenskad version som etablerade sig på marknaden först men nu efterfrågar både personer med anknytning till landet och medvetna foodies en större äkthet i smakerna. Hängivna entusiaster rankar maten på nätet och korar vinnande restauranger i olika utländska kök, och det räcker inte längre att köpa thailändskt eller libanesiskt utan nu gäller det att känna till vilka ställen som serverar rätterna närmast de lokala traditionerna.

eatno multikulturel mat stockholm 2
Hötorgshallen har som ni redan vet en stark internationell prägel med kök och specialiteter från hela världen och välkomnar denna trend med öppna armar! Nere i hallen finns mat från nästan hela världen och det fina är att det går att kombinera olika kök med varandra. Vad sägs om latinamerikanska kryddor med tyska korvar? Eller finska munkar med peruansk soda? Svenskt kött med serbisk sås och italiensk salsiccia med engelska tillbehör…

Hela världen under ett tak helt enkelt!