Rustik mat på gediget fat, damma av farmor och farfars gamla Gustavsbergsporslin till sommarlasagnen.
Ugnen är en hjälte småkyliga sommarkvällar på balkongen.
Dagarna har blivit längre och ljusare men vädret ger inte riktigt med sig. Men vad gör det när det är högsäsong för grönsaker, den ena mer färsk och mustig än den andra. Ovan är en sommarrätt med en höstig touch, inte för att stressa på det ljusa halvåret utan för att kombinera det bästa av två årstider: det rustika och vällagade höstköket med det enkla och organiska i sommarens menyer.
Receptet är lustigt enkelt. Skiva upp valfri mängd zucchini, täck med ett lager köttfärs eller tofu och finhackad lök, sedan ännu ett lager zucchini och tillhörande protein. Upprepa i fyra lager och toppa till sist med vispade ägg. In i ugnen och servera med en klick uppfriskande crème fraiche, gott- gotti gottgott!
Klematis-stjärnor på balkongen, ett somrigt middagssällskap!
Zucchini hittar du hos Sandins i Hötorgshallen och helt färskmald köttfärs fixar Latinamerikanska livsmedel och G. Nilsson på några minuter i butik. Färska ägg finns hos Hellbergs.