Inspiration

Hallens hollandasie med brynt smör

Nu är det äntligen dags för matälskares mest efterlängtade årstid. I takt med att vårsolen värmer upp gator och torg letar sig också årets spröda och primörer äntligen upp ur jorden. Den gröna sparrisen är först ut och med sin aromatiska smak får den gärna ta plats på tallriken. Sparris tillagas bäst med lätt hand —  ät den precis som den är tillammans med Hallens egna hollandaise gjort på brynt smör. Ett recept med enkla och […]

Hallens hollandasie med brynt smör Läs mer »

Sol och Gelato

Den kanske mest efterlängtade dagen på året är här. Den där självande dagen när solen och värmen möts och strålar samman för första gången på månader. När allt du behöver är en tunn tygjacka, när körsbärsträden snart slår ut i blom och när kommer på dig själv med att höja blicken från maken, titta upp, nicka och le mot människor du möter på gatan. Det doftar vår och förväntan i luften — och med det

Sol och Gelato Läs mer »

Smaka på meze

Meze kommer från persiskans maza som betyder “att smaka” på persiska vilket känns mycket passade för det är precis det man vill göra när man kommer ner till Bosphorus Meze Store. Bakom disken myllrar det av färger och mat från östra medelhavet, här hittar du både smårätter, röror och mycket annat som passar lika bra som vardagsräddare och till festen. Det bästa? Du kan komponera din helt egen lunchlåda eller låt personalen bakom disken tipsa dig

Smaka på meze Läs mer »

Ceylonkanel

Kanel en populär krydda som finns i var och varannat skafferi, och det med rätta! Till alltifrån bullbak till grytor är den med sin söta och runda smak verkligen en krydda som skapar härliga smakkombinationer. Men visste du att det finns flera typer av kanel med olika karaktär och smak? Hos Pierias Livs hittar du ceylonkanel från Sri Lanka som med sin spröda stänger och ljusa färg är fantastisk vacker – men framförallt luktar och smakar

Ceylonkanel Läs mer »

Falukorven – all världens vardagsfavorit

Vad karaktäriserar egentligen Falukorven?  Är det dess röda färg, runda form eller det faktum att den varit en ohotad vardagsräddare runt svenska middagsbord sedan urminnes tider? Men trots lång och trogen tjänst har falukorven lite oförtjänt ett rykte att vara färskvaran för den som börjat tappa matgnistan. Det är dags att ändra på det! Falukorven är det röda guldet för både småbarnsföräldrar, studenter och alla andra som vill laga god mat till ett schysst pris mat

Falukorven – all världens vardagsfavorit Läs mer »

Doldisarna gulbetor och polkabetor – vackra och goda

Visst är det lätt att köra på i vardagen med samma gamla grönsaker som man alltid har använt? Gurka, tomat och isbergssallad. Morot, rödbeta, palsternacka. Och det är så klart okej, men ibland kan det vara roligt att faktiskt ta en ordentlig titt på mataffärens grönsaksavdelning och återuppliva de där grönsakerna man kanske inte äter lika ofta. Är du också en av dem som gärna glömmer bort t ex gulbeta och polkabeta? De är ju

Doldisarna gulbetor och polkabetor – vackra och goda Läs mer »

3 tips på comfortfood när himlen är som mest grå

Vad kan värma frusna fingrar och trötta ögonlock om inte ett riktigt mål comfortfood? Comfortfood är ett begrepp som brukar användas då man pratar om mat som kanske inte nödvändigtvis är den mest hälsosamma men som gör att man blir trygg och varm och mjuk. Det smakar gudomligt och lägger sig mjukt i magen. Den ska vara enkel att svänga ihop och enkel att äta. Här tipsar vi om tre varianter. Vilken är din favorit?

3 tips på comfortfood när himlen är som mest grå Läs mer »

Jordärtskocka på 3 sätt

Jordärtskocka – är den inte lite av en doldis? Det tycker vi det är dags att ändra på, för jordärtskockan går att kombinera till det mesta och smakar så otroligt gott. Här ger vi 3 tips på hur du kan äta den eller få in den i din matlagning. #1. Rostad jordärtskocka – som tillbehör till det mesta Istället för potatis, som krispig bonusgrej i din favoritsallad eller som snacks? Rostad jordärtskocka passar till det

Jordärtskocka på 3 sätt Läs mer »

Varma sallader hör årstiden till

Vi rekommenderas ju att äta ungefär 500 g grönsaker om dagen. Därför rekommenderar vi här några ljumna och varma sallader som gör sig bra såväl till luinch som en sen lättsam middag. Sötpotatis är en bra ingrediens till en varm sallad.  #1. Halloumipanerad kyckling med grönt Halloumipanerad kyckling låter som en dröm men den kan bli verklig och det är inte ens särskilt svårt. En smakrik helglunch, kanske! #2. Ljummen tortellinisallad med bresaola Ljummen pasta

Varma sallader hör årstiden till Läs mer »

Give yourself a break – beställ Melanders nyårsmeny

Det är ingen hemlighet att många är lätt darriga på benen efter allt julstök. Man har sprungit i affärer, letat i skåpen efter gammelmormors gamla köttbullsrecept, svettats och stressat i köket inför den perfekta julen – eller åtminstone en som är helt okej. Det är precis nu som det är läge att låta axlarna sjunka och bara koppla av en stund. Inget mer receptgooglande, inga höga krav. Med allt det här i åtanke vill vi

Give yourself a break – beställ Melanders nyårsmeny Läs mer »