Grekisk linssoppa

Grekisk linssoppa

pieras-mat

Även om vi äntligen går mot ljusare tider så finns det ännu tid för lite inomhus-mys med varma teer, soppor, tända ljus och brasor. Pierias Livs i Hötorgshallen drivs av greker och i Hallen #4, 2014, så gav de receptet på sin absolut mumsigaste, äkta grekiska, linssoppa. Ingredienserna går självklart att inhandla hos just Pierias.

Grekisk linssoppa
Serves: 4
Ingredients
  • 250 g puylinser
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 små morötter, tärnade
  • 1 stjälk stjälkselleri, hackad
  • 1 rejält knippe persilja, hackat
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk milt paprikapulver
  • 1 msk Vegeta kryddmix
  • 1,5 msk grekisk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • olivolja extra virgin
Instructions
  1. Skölj linserna och koka i 10 minuter, häll av vattnet.
  2. Lägg linserna i en kastrull med morötterna, sellerin, Vegeta, paprikapulvret, vinägern samt lite salt och peppar och häll på 1,5 liter vatten och låt koka i ca 17 min.
  3. Lägg i persiljan och vitlöken och låt koka i 3-4 min.
  4. Ringla över lite olivolja till servering. Och lite extra vinäger om du vill.