fbpx

Vegetariskt

Superenkel höst-pasta med smak av svamp och tryffel

Den här pastarätten går både snabbt och är lite vardagslyxig – perfekt att servera en fredagskväll ihop med ett glas rött. Ingredienserna hittar du förstås i Hötorgshallen. Superenkel höst-pasta med smak av svamp och tryffel   Spara Skriv ut Portioner: 4 Ingredienser 400 g pappardelle eller tagliatelle 3–4 vitlöksklyftor, tunt skivade 500 g svamp, vi …

Superenkel höst-pasta med smak av svamp och tryffel Read More »

Så gör du egen sirap med mynta

Nu prunkar det av grönska i mångas trädgårdar och balkonglådor, och det är dags att skörda örterna av ditt hårda arbete under sommaren. Eller hårt och hårt, mynta växer ju lite som ogräs i Stockholm. Men ogräs är det ju inte, tvärtemot är mynta så väldigt friskt och gott, för att inte tala om hälsosamt …

Så gör du egen sirap med mynta Read More »

Sprout salad med rivna brysselkål

Den gröna tallriken tas på största allvar i Kalifornien och olika trender utlöser varandra. Senast var det kale-salladen som dominerade kändisarnas instagramflöden och dessförinnan skulle salladen drickas i juiceform tillsammans med frukt och fibrer. Nu är det sprouts som gäller och brysselkål har blivit den hetaste salladsbasen på östkusten. Brysselkålen rivs i en matberedare och …

Sprout salad med rivna brysselkål Read More »

Sötpotatisburgare med fetaost, mejram och vinägersvärta

Här kommer ett tips på en helt vegetarisk burgare för sensommargrillen! Perfekt smak-kombo av sötpotatis och syrlig vinägersvärta. För mer inspiration kring vad du kan göra med sötpotatis – kolla in de här fem tipsen. Sötpotatisburgare med fetaost, mejram och vinägersvärta   Spara Skriv ut Portioner: 6 Ingredienser Burgare: 6 medelstora sötpotatisar rapsolja 6 msk …

Sötpotatisburgare med fetaost, mejram och vinägersvärta Read More »

Rödbetsgnocchi med salvia, smör, basilika och marinerad kålrabbi

En rätt för dig som vill imponera på någon! Kombinationen av den syrliga och knapriga kålrabbin, det feta smöret och den lite tyngre gnocchin är grym. Mjölmängden kan variera beroende på vilken potatis du använder så ibland kan du behöva lite mer mjöl, ibland lite mindre. Prova dig fram, det är värt det. För det …

Rödbetsgnocchi med salvia, smör, basilika och marinerad kålrabbi Read More »

Studentbufféer från Balkan, Finland, Sverige eller Nordafrika

I hela världens saluhall finns det inte bara delikatesser och luncher från motsvarande utan även cateringalternativ. Nu nalkas ljuva sommar med fägring och bufféer, här kommer därför en första omgång tips på bufféer du kan beställa från Hötorgshallens handlare på ett ögonblick och njuta av en hel junikväll: Medelhavet & Balkan Salami, lufttorkad skinka, gruyère, …

Studentbufféer från Balkan, Finland, Sverige eller Nordafrika Read More »

Citronpasta med spenat och rostade hasselnötter

Nu finns Hallens finfina gratistidning att hämta i hallen. Rykande färska nummer fjorton, direkt ankommen från tryckeriet (och det är bäst att skynda sig lite då de har en tendens att ta slut..). För säkerhetens skull digitaliseras allt här i bloggen, så att även ni som inte är i Stockholm för jämnan kan få goda …

Citronpasta med spenat och rostade hasselnötter Read More »