Grattis Sverige på nationaldagen! En dag som sällan går obemärkt förbi genom åsiktskorridorern; Hur mycket är pk att fira? Vem är egentligen svenskt? Ska vi ens ha en nationaldag? Oavsett vad man tycker om ditten och datten, så finns det som tur är en sak som de flesta är rörande överens om: Äta bör man!
Därför tänkte jag tipsa om några matiga favoriter som alla har någon form av koppling till detta avlånga land i Norr.
Här kommer några svenska favoriter från bloggen:
Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller
Redas från Sandins frukt och grönt i Hötorgshallen, tipsar om hur du kan kombinera några av hans fina grönsaker med smarrig röding och skogens guld.
Mesost och messmör
Jacksons ost säljer messmör och mesost tillverkad av äkta getmese.
Pasta med vitvinsås, skaldjur och kallrökt lax
Kajsas Fisk ger receptet på en av sina paradrätter.
Kolgrillad entrecôte med smörstekt spjutmålla och marinerade körsbär
Imponera med en ovanligare grillkväll i gotländsk stil.
Torkat renkött från Hellbergs fågel & vilt
Klassiskt fjällsnacks att packa i ryggsäcken – eller varför inte bjuda på till fördrinken? Hipsterpoängen kommer hagla!
Grillad havsabborre
Ett enkelt recept på hur du kan skapa en somrig grillfest på havsabborre serverad med bakad och råhyvlad fänkål, grillad bella verde broccoli, färsk vitlök och citron.
Vårig ramslökspesto
Pimpa pastan med en fräsch och vårig ramslökspesto.
Gotländsk saffranspannkaka med salmbärssylt
Du behöver inte åka till Gotland för att kunna smaka på ”öjn”. Både saffran och salmbärssylt finns i Hötorgshallen!
Hallonmarängtårta
Sommar i form av hallon och maräng. Mums!