Teffmjölet och dess glutenfria och järnrika egenskaper har nämnt förr här på bloggen. Ursprungligen kommer det från Eritrea och Etiopien där nationalrätten Injera består av en tunnbrödsliknande pannkaka som äts tillsammans med kött- och grönsaksröror.
I tillverkandet av injera fermenteras teffjölel ett antal dagar tillsammans med vatten och processen kan liknas vid den i bakandet av surdegsbröd. Resultatet blir en saftig och något sur smak där den porösa konsistensen är perfekt för olika såser och kryddor som sugs upp av brödet.
Fyllningen kan till exempel bestå av hackad och urbenad kyckling, rivna rotfrukter, persilja, vitlök och olivolja som ugnsbakats i ugn. Sedan placeras det ut i små höga på en injera-pannkakan tillsammans med valfri sås eller röra, till exempel hummus.
Färdigbakat injerabröd direktanlänt varje vecka från Arlanda och Etiopien hittar du hos Latinamerikanska Livsmedel i Hötorgshallen. Ett paket med tre bröd kostar 100:- och räcker gott och väl i en vecka!