Produkter

Adventskalender lucka 18: italiensk alpost hos Fromageriet

I lucka 18 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi den italienska alposten Puzzone di Moena hos Fromageriet. Osten Puzzone di Moena kommer från osttillverkaren Formaggi del Trentino i Italien och är en alpost som tvättas under lagringen. Den passar bra ihop med lite söta saker som tillexempel fikon eller fikonmarmelad. Ordinarie pris för denna lilla skönhet är 450 kr/ kg men idag (18/12) erbjuder Fromageriet halva priset! Skynda fynda! Du hittar Fromageriet på nedre plan i Hötorgshallen. Hötorgshallens adventskalender …

Adventskalender lucka 18: italiensk alpost hos Fromageriet Read More »

Adventskalender lucka 14: svenska prinskorvar hos G. Nilsson Livs

I lucka 14 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi prima svenska prinskorvar från G. Nilsson Livs. Prinskorvarna är handknutna av Per i Viken och är en riktig storsäljare i Hötorgshallen. Fram till år 2002 fanns det en lag i Sverige som sa att en prinskorv måste innehålla minst 45% kött. Idag är lagen borttagen men om du köper de här prinskorvarna kan du vara säker på att de innehåller 62% nöt- och griskött. De innehåller även naturtarm …

Adventskalender lucka 14: svenska prinskorvar hos G. Nilsson Livs Read More »

Adventskalender lucka 13: Lucia-meze från Bosphorus

I lucka 13 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ett erbjudande med tre meze-röror och en påse krispiga pitachips från Bosphorus. Den rosa lilla röran till vänster i bilden ovan är rosé humus. I mitten ser ni Canki, en vitost-yoghurt-röra med mynta. Och till höger är en boll av Ezme, en pikant paprikaröra. En påse krispiga pitachips (som självklart görs av Bosphorus själva) ingår i erbjudandet och finns i två olika smaker: oregano-vitlök eller paprika-lök. Byt …

Adventskalender lucka 13: Lucia-meze från Bosphorus Read More »

Adventskalender lucka 11: Guldvinnande rödvinsost från Fromageriet

I lucka 11 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi en fantastisk, mustig ost hos Fromageriet som blivit marinerad i druvor från rött Barolo-vin. Förra veckan tipsade Fromageriet om kastanjeblad-inlindade Foglie di Castagno men denna veckan är det röda druvor som spelar huvudnumret. Occelli al Barolo är nämligen en krämig ost som fått ligga omringad av resterna från druvorna som använts i tillverkningen av det berömda rödvinet Barolo. Osten brukar kallas för berusande god. Den lagras och …

Adventskalender lucka 11: Guldvinnande rödvinsost från Fromageriet Read More »

Adventskalender lucka 9: Pepparkakste

I lucka 9 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi det perfekta decembertet från Himalaya: Pepparkakste – ett svart te med smak av pepparkaka, dekorerat med kanel, nejlika, ingefära och kakaoskal. Teet är väldigt gott tillsammans med varm mjölk. Tänk skummad mjölk och en klick grädde.. Eller bara som det är rakt upp och ner. Förgyll hiking-turen med en kopp som fått brygga över brasan. Pepparkaksdoftande te i kylan måste få nästan vem som helst på gott …

Adventskalender lucka 9: Pepparkakste Read More »

Adventskalender lucka 7: Köpenhamnare med saffran

I lucka 7 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi något som kommer att passa utmärkt inför lussefikorna på intåg: wienerbröd med saffran från Gateau i Hötorgshallen. I norden kallas de oftast för wienerbröd medan de i USA går under benämningen Danish Pastry, eller danskt bakverk. I Wien däremot kallas de för Kopenhagener Plunder (vars närmaste översättning är ungefär junk food från Köpenhamn). Bullen kom till Köpenhamn i mitten av 1800-talet på grund av en strejk som …

Adventskalender lucka 7: Köpenhamnare med saffran Read More »

Adventskalender lucka 6: Prisvinnande cheddar från Jacksons Ost

I lucka 6 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ostar från Snowdonia Cheese som du finner hos Jacksons Ost. Snowdonia Cheese har på relativt kort tid blivit ett välkänt namn i ostsammanhang tack vare skickligt hantverk och nyskapande smaker. Ysteriet är situerat i vackra Wales och enligt dem själva är de omgivna av frisk havsluft och böljande vatten. Det låter fantastiskt, kanske är det därifrån inspirationen till ostskapandet kommer? Ostarna finns i en mängd olika smaker, …

Adventskalender lucka 6: Prisvinnande cheddar från Jacksons Ost Read More »

Adventskalender lucka 5: Dulce de Leche från Latinamerikanska Livs

I lucka 5 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi kolakräm från Latinamerikanska Livsmedel. Dulce de leche betyder marmelad gjord på mjölk och består av nämnda huvudingrediensen som fått koka med socker i flera timmar. Tänk den doften i köket! Kolakrämen används sedan på alltifrån tårtor, i glass, som fyllning i praliner eller kakor. Olika länder i Latinamerika har olika versioner av Dulce de Leche. I centrala Mexico görs den på getmjölk medans den i norr kokas …

Adventskalender lucka 5: Dulce de Leche från Latinamerikanska Livs Read More »

Adventskalender lucka 4: Italiensk ost från Fromageriet

I lucka 4 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi en lyxig italiensk ko- och getost från Fromageriet. Occelli ® in foglie di Castagno är en hårdost som lagrats i ungefär ett och ett halvt år och sedan lindats in i kastanjeblad för att få sin ”starka och exceptionella smak”. Osten kommer från den välrenomerade italienska ostmakaren Beppino Occelli och har vunnit första pris för just sin smak. Osten kostar i vanliga fall 920 kr/kg men idag …

Adventskalender lucka 4: Italiensk ost från Fromageriet Read More »

Adventskalender lucka 2: Ungersk kolbasz från Prima delikatesser

I lucka 2 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi superstark ungersk kolbasz från Prima delikatesser. Kolbasz är en rökig, kryddig korv från Ungern. Den håller länge och är perfekt som julklapp för korvälskaren. Passar även utmärkt på julbordet, antingen som den är eller grillad ihop med salsiccia och ajvar. Prima erbjuder 2 st kolbasz för 100 kronor under hela december. Du hittar Prima delikatesser på nedre plan i Hötorgshallen. Hötorgshallens adventskalender fortsätter fram till julafton med …

Adventskalender lucka 2: Ungersk kolbasz från Prima delikatesser Read More »

EnglishSwedish