Entrecote och köttfärslimpa i all ära, men ibland vill man lyxa till det utan kött. För någon vecka sedan gjorde jag dessa, kanske inte så estetiskt vackra, men ack så goda morots- och halloumibiffar. Perfekta ihop med en matig sallad och färskoströra. Eller ihop med bulgursallad och humus.
Recept: Morots- och halloumibiffar
Serves: 8
Ingredients
- 250 g morötter
- 1 halloumiost (à 200 g)
- 2 ägg
- 3/4 dl ströbröd
- 1 tsk chiliflakes
- salt
- 1 krm svartpeppar
- olja
Instructions
- Sätt ugnen på 250°C.
- Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
- Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
- Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
- Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
Receptet är från Ica.se.