1. Koksnöt… allt
Paradisnöten nummer ett dominerar det mesta i matväg, från topp till tå. Kokosmjöl, kokoschips, kokostortilla, kokossmör – den nyttigaste oljan har blivit den mest populära och återfinns i allt från smoothies till hudkräm.
2. Lila mat
Det ovanliga är som alltid spännande och framförallt när vardagliga ting har en ny skrud. Tänk lila blomkål, lavendelfärgad sötpotatis, gredelin majs och sparris.
3. Alternativ pasta
Glutenfria alternativ av quinoa, linser, bönor och grönsaker ersätter kolhydraterna och tillför protein. Matcha med klassisk carbonara eller arrabiata-sås så blir skillnaden knappt märkbar.
4. Ugnsredo och ugnsbakat
Spisen får ge plats för ugnen, luckan med tusen möjligheter – alla med maximal doft och minimal mat-os. Att ugnsbaka måltiden är ett snabbt, enkelt och prisvärt sätt att få till den hemlagade måltiden på.
4 fler trender hittar du här.