Nyheter

God Jul! Vi ses igen på onsdag

Hoppas ni njuter av en fantastisk jul, oavsett om det är med tysk surkål, finska julstjärnor, svensk senapssill, italiensk pannetone, norsk ribba, amerikansk kalkon, ungersk vallmokaka eller franskt ankbröst. Oavsett jultraditioner, eller avsaknaden av dessa, så förtjänar både stammisar och handlare en skön helg med god mat och sömn i stora mängder. På onsdag slår Hötorgshallen upp portarna igen och vibrerar av nyårspepp. Hummer, tryffelsalami, viltpaté och moussebakelser – nu är det er tid att

God Jul! Vi ses igen på onsdag Läs mer »

Adventskalender lucka 19: Presentkorgar och julgåvor

I lucka 19 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi den ultimata julklappen – delikatesskorgar. Prima Delikatesser bjuder på ett urval av bilder på sina senaste kreationer: Julkorgen är lika trevlig att ge som att få, och den går att skräddarsy helt efter egna behov. Är  det en korv- och ostfantast eller någon som är svag för sötsaker som ska få korgen? Någon som älskar att laga nya maträtter och vill ha ingredienser eller någon som vill

Adventskalender lucka 19: Presentkorgar och julgåvor Läs mer »

Regnbågssallad – ny rätt hos Bosphorus

Visst älskar man när man får komma med önskemål som sedan blir verklighet? Så blev det för Bosphorus kunder. Bosphorus i Hötorgshallen frågade vad kunderna ville ha och lyssnade på svaret. Resultatet blev deras sprillans nya Regnbågssallad med granatäppeldressing. Mums! Det är en helt växtbaserad sallad som går att kombinera med en topping. Välj mellan lakto-ovo-fetaost, grillad paprika och kronärtskockor eller grillkryddad kyckling. Salladen är, enligt Bosphorus Instagram, skapad av de finaste råvarorna de kunnat

Regnbågssallad – ny rätt hos Bosphorus Läs mer »

Traditionell husmanskost hos G. Nilsson livs

Det är roligt att prova nya smaker och kombinationer, det håller nog de flesta med om. På så sätt upptäcker man nya favoriter. Men ibland är det minst lika härligt att hålla sig till traditionella smaker och kombinationer. Särskilt om de är lagade med bra råvaror och av kockar som aldrig sviker med sin fingertoppskänsla. Hos G. Nilsson Livs erbjuder man färdiglagad husmanskost. Vilka gamla favoriter vill du plocka in i din vardagsrepertoar igen? Kroppkakor,

Traditionell husmanskost hos G. Nilsson livs Läs mer »

Handlarnas instagrams just nu

Den mesta bloggtrafiken, ja internettrafiken överlag, kommer från mobiler just nu. Därför tar vi en snabb insta-runda bland handlarna, när du ändå har mobben i handen: @FinskaButiken Självständighetsljus till den 6/12 och de officiella Finland 100-år ljusen finns i butiken nu i begränsat antal. Även ljuvliga berg med rågbröd, för inget är som ett riktigt mustigt och saftigt finskt rågbröd, som det här. @PrimaDeli Hos Balkanspecialisten delas det just nu bilder på lyxiga delikatessfat och

Handlarnas instagrams just nu Läs mer »

Rosa choklad, det senaste inom choklad

För 80 år sedan presenterades vit choklad för första gången och nu är det dags att uppdatera färgskalan. Den schweiziska chokladproducenten Barry Callebaut har nämligen upptäckt och utvecklat den röda kakaobönan och genom en unik process så har de lyckats skapa en helt naturlig ton, utan tillsatser av färg eller andra smaker än de som finns naturligt i bönan. Både bönans färg och smak är speciell, den karakteristiska ljusröda färgen är varken bitter eller mjölkig

Rosa choklad, det senaste inom choklad Läs mer »

Secreto – en spansk specialitet

På svenska brukar styckdetaljen Secreto kallas för ”Grisens hemlighet”, kanske för att den sitter gömd på sidan av grisens hals. Den sägs också vara grisens mest saftiga och möra bit, och den är rikt marmorerad. Kanske är det därför som Secreto (som betyder hemlighet på spanska) i Spanien betraktas som en delikatess. I Sverige är den också lite av en doldis. Men vet ni vad? Den finns nu äntligen att få tag i hos kötthandlaren

Secreto – en spansk specialitet Läs mer »

Den vita hösttryffeln är här!

Igår fick Österqvist in färsk vit hösttryffel direkt från Alba i Piemonte, Italien. Jordens diamanter eller Den Gudomliga knölen – kärt barn har många namn, och tryfflarna har ovanligt många. Den absolut mest exklusiva av dem alla är just den vita tryffeln som kommer från Alba. En storfavorit här i saluhallsbloggen: kantarellpizza med tryffel och parmesan! Tryffeln är ett fruktorgan från en svamp som alltid växer vid rötterna till träd, oftast poppel, pil, hasselträd eller ekträd.

Den vita hösttryffeln är här! Läs mer »

årsolens strålar börjar tina stockholmarnas

Oktobers ostprovningar hos Fromageriet

Hos Fromageriet i Hötorgshallen kan du inte bara köpa all världens olika ostar och tillbehör – du kan även boka in dig på en ostprovning där du får smaka på dem ihop med noga utvalda viner och/eller öl. Här är datum för Fromageriets ostprovningar under oktober: Onsdag 4 oktober – Svenska ostar med vit bourgogne och röd beaujolais Prova några av de bästa svenska ostarna tillsammans med viner på biodynamiskt odlade druvor från två klassiska franska vinområden.

Oktobers ostprovningar hos Fromageriet Läs mer »