Rosa granité för ljumma balkongkvällar

Granité är en variant på sorbet, en sval och fräsch dessert som passar bra efter en tyngre middag. Perfekt för ljumma sommarkvällar på balkongen! Det här receptet publicerades i tidning Hallen nr 12, 2016.

 

Gin & tonic-inspirerad pink granité
Serves: 6-8
Ingredients
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 0,75 dl rosa grapejuice
  • 4 dl Fentermans tonic med rossmak
  • 1 dl gin, Jinzu eller någon annan kvalitetsgin
  • 1 liten skvätt granatäppeljuice, ger en vacker färg
  • </br></br>SERVERA MED
  • ½ rosa grapefrukt
  • några färska hallon
  • myntablad
Instructions
  1. Koka en lag på vatten, socker och grapejuice.
  2. Låt puttra tills sockret är smält, låt lagen kallna.
  3. Häll över blandningen i en frystålig skål och tillsätt tonic, granatäppeljuice och gin.
  4. Ställ skålen i frysen och rör om då och då. När den är mjukfryst är den klar, ca 4–6 timmar.
  5. Kyl glasen och fyll dem med granitén, dekorera med en skiva rosa grapefrukt och lite mynta.