fbpx

Efterrätt

Nyårsdessert: Madeiramousse signerad Edward Blom

Det här är en liten återskapning av Hötorgshallens tjusiga nyhetsbrev. För visst följer du det? En gång i veckan bjussas det i nyhetsbrevet på topprecept som följer årstiderna och högtiderna. Ibland är det handlarnas egna recept och ibland är det ett guldkorn från Hötorgshallens prisbelönta magasin. Denna veckan var det en nyårsdessert i världsklass på …

Nyårsdessert: Madeiramousse signerad Edward Blom Read More »

Choklad på 5 olika sätt från Hötorgshallen

Nu när chokladens egna dag (11 november) ligger precis runt krönet så känns tiden rätt att påminna om lite ovanliga  chokladvarianter som du kan hitta i Hötorgshallen. Både i drickbar, ätbar och kunglig form: 1. Ölandschoklad hos P&B Öland ligger visserligen inte lång bort, men dessa praliner har ändå kommit en lång väg. De har nämligen …

Choklad på 5 olika sätt från Hötorgshallen Read More »

Trojansk tårta: Päronkaka med kvittenkräm

Har du hört om stridsäpplet som gudinnan Eris startade det trojanska kriget med? Det sägs vara en kvitten. I den grekiska mytologin så var gudinnan Eris inte inbjuden till ett bröllop, så av ilska kastade hon då in ett äpple i festsalen med orden “Till den vackraste”. Naturligtvis ansåg de flesta av gudomligheterna på festen …

Trojansk tårta: Päronkaka med kvittenkräm Read More »

Gräddig glass med rosensmak

Höstens förkylningar kräver sina te-kurer, och för den som vill variera den varma koppen så finns te-glass. Den mildrar ömma halsar och kyler ner febriga eftermiddagar, den gräddiga smaken kan även bota ett och annat dåligt humör på vägen.. Ifall du vill få glassen extra krämig och len så blanda ingredienserna sakta och rör om …

Gräddig glass med rosensmak Read More »

Rosa choklad, det senaste inom choklad

För 80 år sedan presenterades vit choklad för första gången och nu är det dags att uppdatera färgskalan. Den schweiziska chokladproducenten Barry Callebaut har nämligen upptäckt och utvecklat den röda kakaobönan och genom en unik process så har de lyckats skapa en helt naturlig ton, utan tillsatser av färg eller andra smaker än de som …

Rosa choklad, det senaste inom choklad Read More »

3 sensomriga och bäriga efterrätter

De flesta har börjat jobba igen efter semestern och innan man vant sig är man kanske lite extra trött. Därför hittade vi några superenkla efterrätter som förlänger smaken av sommar och är lätta att fixa, kanske av bären du plockat under sommaren? Sandins frukt och grönt har förstås annars plockat dem åt dig. #1. Bär …

3 sensomriga och bäriga efterrätter Read More »