Pinxos och Cava, från Fiskelägets legendariska aw (after work).
Hötorgshallen är en levande plats, buzz och skratt blandas med ljudet av skärmaskiner och kaffemalare precis varje måndag till lördag. På söndagar är det tyst och stilla i saluhallen men desto mer liv i handlarnas sociala medier. Följ med på en instagram-runda och facebook-tur hos dina favoriter och suktas av alltifrån mjuka marmeladknutar till peppriga pinxos. Om du öppnar inlägget på mobilen kan du följa handlarna direkt på instagram. Kom med —>
Latinamerikanska smaker, en lika delar symmetrisk som smakfull harmoni hos Latinamerikanska Livsmedel.
Prima cateringfat från Prima Delikatesser.
The Cheesemongers breakfast – baguette med körsbärssylt och Robiola Alta Langa (lagrad, bredbar italiensk ost) från Korsika. Av Saluplats Osts egna butikschef och ostconnoiseur (eller rättare sagt ost-doktor) Kaese.
Handgjorda lamm- och nötkorvar från Taylor and Jones.
Schnitzel-nostalgi hos Saluplats Husman.
Hjortronstjärnor och snurror med basturökt skinka och Emmentaler, gyllene mästerverk hos Finska butiken.
Åkerbär och blåbär, somriga smaker på marmeladrutor hos Himalaya.
”Furious Sashimi”, ett konstverk i lunchform – serverat rått (som konst bör) hos Tokyo Diner.
Imorgon, söndag, är hallen stängd men vi ses på måndag! Öppet mellan 10-18. Då är det fritt fram att botanisera bland ovan nämnda ”insta och fb”-godsaker.