Det vankas Stockholm Food Week i Hötorgshallen – fyra dagar fullspäckade med matigt program i dubbel bemärkelse. Där kommer finnas matkändisar, provsmakningar, tävlingar och massor av festligheter. Varje dag har ett eget tema och den första dagen, onsdagen den 20 september, är det köttet som står i centrum.
I Hötorgshallen hittar du förstås flera olika kötthandlare, och den antagligen allra största är G. Nilsson Livs som säljer allt från grishalsar till svenskt lamm.
Hellbergs fågel och vilt har det mesta från våra svenska skogar. Där hittar du även lite mer exotiska delikatesser som känguru och krokodil.
Hos Latinamerikanska Livsmedel hittar du bland annat specialiteter som waigyu och fina delar från Ibericogrisen.
La Gazelle kött har också en köttdisk där du hittar både lammstek och olika korvar som till exempel algeriska Merguez.
Och apropå korv! Taylors & Jones har disken full av just egenstoppade sådana.
Ja, du hör ju själv. Stockholm Food Week är värt ett besök – och är du extra sugen på just kött så är det onsdagen du ska besöka.
Öppettider under Stockholm Food Week:
Onsdag 20/9, kl 10-18
Torsdag 21/9, kl 10-18
Fredag 22/9, kl 10-19
Lördag 23/9, kl 10-16