En till synes enkel fiskgryta som dock kräver lite arbete. Men all nedlagd tid lönar sig, resultatet blir en rätt som passar både till vardags och till helgen. Skapad av ägaren till Kajsas fisk i Hötorgshallen, Mia Nyberg.
”Den här grytan har varit lite av en familjehemlighet tills nu”
Mamma Mias fiskgryta
Serves: 6
Ingredients
- 2 msk smör
- 2 fiskbuljongtärningar
- 1 dl vitt vin
- 4 medelstora gula lökar
- 1 kg fryst torsk eller sejfilé
- 8 mogna tomater
- färsk dill
- salt och peppar
Instructions
- Börja med smör, buljongtärning och vitt vin i en gryta, sedan den hackade löken.
- Skär upp fiskblocken i 2–3 cm tjocka skivor och lägg ett lager på löken. Salta och peppra.
- Lägg tomatskivor på fisken och klipp rikligt med dill över. Upprepa proceduren en gång till med lök, fisk, tomat och slutligen dill.
- Låt grytan puttra på medelvärme. När fisken börjar släppa vätska öser du buljongen från botten över fisken. Låt allt koka ihop.
- Servera med kokt potatis och en stor klick med smör.
Ur Tidningen Hallen nr 8.