Veckans favoritmatblogg: Dagmar’s Kitchen

dagmars_kitchen_morotter
Få får maten att se lika vacker ut på bild som Sonja Dahlgren, kvinnan bakom matbloggen Dagmar’s Kitchen. Förutom Sonjas alltid lika fina matfoton och inspirerande recept på bloggen, ordnar hon även omåttligt populära workshops i matfoto och matstyling (högst upp på min egen önskelista just nu). Exakt varje bild hon tar är ett litet konstverk i sig.

dagmars_kitchen_radisor_1
Dagmar’s Kitchen är full av pinterestvänliga matfotografier.

dagmars_kitchen_salmon_blood_orange_salad_2
Blodapelsin med rökt lax och mintdressing. Receptet finns här.

Hur föddes din passion för mat?
Jag växte upp på en pall bredvid mamma i köket och fick tidigt lära mig många enkla basrecept – både maträtter och bakverk. Hon har nog alltid improviserat mycket i köket, så det har jag med mig sedan uppväxten. Sedan dess har jag bara fortsatt att laga, experimentera och ha kul i köket! Min devis är att alltid använda de bästa råvarorna och så långt det är möjligt säsongsråvaror och gärna ekologiskt. Numera finns min drivkraft och passion nästan uteslutande i säsongens råvaror. Med de bästa råvarorna krävs ingen avancerad tillagning och det är svårt att misslyckas!

Vilken är din paradrätt?
Enkla sallader med krispiga råvaror som toppas med bara lite citron, god olja, havssalt, svartpeppar och örter. Det är så enkelt om man använder de fräschaste grönsakerna! Men min jordärtskockssoppa med ångkokta blåmusslor är nog mitt bästa riktiga ”recept” hittills…

Vilka är dina matplaner för sommaren?
Samma som ovan (haha!)! Det blir mycket goda sallader av säsongens bästa grönsaker, och grillad fisk eller fågel till det. Jag odlar så mycket jag kan själv utav rädisor, morötter, rödbetor, bönor, kål, örter m.m. och resten inhandlas på gårdsbutiker och vanliga matbutiker.

Vad är din relation till Hötorgshallen?
Tyvärr har jag ingen ”nära” relation till Hötorgshallen eftersom jag bor i Göteborg. Men varje gång jag är i Stockholm och har vägarna förbi brukar jag gå och sukta över det härliga utbudet både i hallen och på torget utanför.

dagmarskitchen_season_spring
Färska rädisor och sparris.

Tack Sonja för intervjun och de fina fotografierna! Kika gärna in på hennes matblogg Dagmar’s Kitchen.