Stockholm Food Week – tema fisk

För dig som missat: 20-23 september kommer Stockholm Food Week att pågå nere i Hötorgshallen. Det är fyra dagar fullspäckade med matigt program i dubbel bemärkelse. Där kommer finnas matkändisar, provsmakningar, tävlingar och massor av festligheter. Varje dag har ett eget tema, den första dagen har tema kött medan den andra (torsdagen 21 september) har tema fisk!

Väl mellan sill inlagd i allt från väste tjugotre år sedan öppnade Melanders i Hötor

I Hötorgshallen finns det flera fiskhandlare som säljer färska fiskar och skaldjur året runt. Melanders fisk är en av dem. Här hittar du allt från ostron till surströmming till färdiga fiskrätter som sillbullar, laxpudding och skaldjurslasagne.

Hav är en annan fiskhandlare nere i Hötorgshallen. Utöver sin fisk- och skaldjursdisk så har de även en liten serveringsdel för dig som är sugen att avnjuta fisken direkt på plats.

Även Fiskeläget har det mesta du kan tänkas behövas i fiskväg. Här hittar du kanapéer, såser, pannacotta – och möjlighet att köpa fisk-kurser och champagne-provningar.

Varje år bjuder Hötorgshallen in till kalas

Kajsas Fisk är handlaren bakom den världsberömda fisksoppan. Förutom fisksoppan så kan du avnjuta en rad färdiga lunchrätter i deras restaurang.

Läs mer om Stockholm Food Week här. Du kommer väl?