Stockholm Food Week – tema kött

Det vankas Stockholm Food Week i Hötorgshallen – fyra dagar fullspäckade med matigt program i dubbel bemärkelse. Där kommer finnas matkändisar, provsmakningar, tävlingar och massor av festligheter. Varje dag har ett eget tema och den första dagen, onsdagen den 20 september, är det köttet som står i centrum.

son har koll på så är det vilket kött som pa

I Hötorgshallen hittar du förstås flera olika kötthandlare, och den antagligen allra största är G. Nilsson Livs som säljer allt från grishalsar till svenskt lamm.

schefen Peter Schenks bästa recept baseras p

Hellbergs fågel och vilt har det mesta från våra svenska skogar. Där hittar du även lite mer exotiska delikatesser som känguru och krokodil.

Hos Latinamerikanska Livsmedel hittar du bland annat specialiteter som waigyu och fina delar från Ibericogrisen.

 Den här ugnsbakade lammrätten med Algeris

La Gazelle kött har också en köttdisk där du hittar både lammstek och olika korvar som till exempel algeriska Merguez.

utom att du kan avnjuta en delikat korvmidda

Och apropå korv! Taylors & Jones har disken full av just egenstoppade sådana.

Ja, du hör ju själv. Stockholm Food Week är värt ett besök – och är du extra sugen på just kött så är det onsdagen du ska besöka.

Öppettider under Stockholm Food Week:
Onsdag 20/9, kl 10-18
Torsdag 21/9, kl 10-18
Fredag 22/9, kl 10-19
Lördag 23/9, kl 10-16