Handlarintervju med Kajsas fisk

kajsas-fisk-handlarintervju
Kajsas fisk ligger längst in i Hötorgshallen och är en av platserna som samlar mest människor runt lunchtid. Där osar den berömda fisksoppan från sin gryta, och där serveras delikata rätter på färsk fisk till rimliga priser. Jag träffade Micke Åman från Kajsas Fisk för att göra en liten handlarintervju.

kajsas-fisk-handlarintervju-2

Hej Micke! Vad säljer ni mest av hos Kajsas fisk– vilken är kundernas favorit? 
“Det är definitivt vår fisksoppa som är världsberömd. Folk kommer från hela Asien och USA för att smaka på den “berömda fisksoppan”. Det är framför allt sociala medier och Tripadvisor som gjort den så känd. I Kina är den på någon topp tio-lista för Europa. Men det är visserligen också en väldigt god soppa som vi lagat i runt 30 år nu.”

Vilken är din personliga favorit från er meny?
“Min personliga favorit är vår rödspätta. Den är det godaste vi har tycker jag. Sedan brukar jag gilla våra Dagens-rätter. Varje dag har vi 4-5 lunchrätter med fiskar som vi inte annars alltid använder. Rätterna baseras på vilken fisk vi har färsk för dagen, och bestäms på morgonen av köksmästaren. Det är rejält med mat till ett bra pris, aldrig över 160 kr.”

Vad är det bästa med Kajsas Fisk?
“Jag har jobbat här i 15 år och det är framför allt människorna och miljön som gjort att jag stannat så länge. Jag älskar saluhallar, och brukar alltid besöka dem när jag är ute och reser. Där möter man människor från hela världen.”