Handlarintervju med Österqvist


Det är svårt att passera Österqvists i Hötorgshallen utan att få både tryffel- och ostabstinens. Och de marinerade oliverna! Och den sammetslena pata negran! Ibland undrar jag hur man lyckas jobba nere i Hötorgshallen utan att äta ihjäl sig?

Sven Eriksson, ägare av Österqvist verkar i alla fall ha överlevt sitt delikatessparadis. Här kan du läsa min handlarintervju med honom:

Hej Sven! Vad är din personliga favorit bland ert enorma sortiment av delikatesser?
Vår Iberico Puro Bellota är magisk! Kanske mer känd som “pata negra”. En supergod skinka från den ekologiska producenten Eduardo Hernandez i Salamanca-området i Spanien. Vi har lyckats få agentur för försäljningen av skinkan i hela Skandinavien, så den går bara att köpa hos oss. Men den är trots det väldigt prisvärd, 145 kr/hg. Kunderna älskar den också!

Vad är det ni säljer mest av?
Vår tryffelsalami är något av en klassiker och väldigt, väldigt populär. Vi var de första som började sälja tryffelsalami i Stockholm, redan 1990 kunde du köpa den hos oss. Idag är den en hit!

Vad är det bästa med Österqvist enligt dig?
Det bästa är nog vårt stora nätverk av producenter som bara jobbar med oss. Vi jobbar med runt 30-40 producenter. För mig är det även väldigt viktigt att alltid ha ett bra pris, du ska kunna köpa lyxprodukter men till ett bra pris. “Delikatesser åt folket” helt enkelt.

osterqvist2