cket i sortimentet är sig likt (det mesta är

Handlarintervju med Prima Delikatesser

prima delikatesser stockholm 1

Prima Delikatesser har varit i Hötorgshallen sedan 1973 och idag är det syskonen Kristian och Katarina, den tredje generationen i familjeföretaget, som tagit över verksamheten.

Mycket i sortimentet är sig likt (det mesta är från Balkan och Medelhavet) men nya inslag inkluderar hembakad och dagsfärsk burek, cevapcici-wraps med ajvar och valnötsfylld honungsbaklava.

Bloggen var förbi och pratade favoritmat, gå-bort-gåvor och familjeföretagande.

Hej på er! Vad är er personliga favorit i butiken?
Katarina: Jag älskar ajvar! Den passar till allt: pasta, korv, fisk, fågel och till och med tacos. Ajvarburken är dessutom den perfekta gåvan när man är iväg på fest, alla mina vänner har blivit helt hooked på den.
Kristian: Cvarci är underbart (rostade baconsnacks). Cevapcici-wrapsen med manchego är också en favorit, äter det till lunch typ varje dag.

Vad är det ni säljer mest av?
Korvarna! Kunderna brukar få en chock när de upptäcker hur mycket olika ölkorvar det finns att välja mellan hos oss. Ungerska, serbiska, spanska, polska och med paprika, vitlök, chili och kummin… Den som inte hittar något hos oss gillar nog inte korv till att börja med, hehe.

Vad är det bästa med Prima Delikatesser?
Vi älskar att jobba tillsammans. Hela familjen ses varje dag, äter ihop, dricker massa kaffe, slår in presentkorgar och sätter ihop fina ost- och charkbrickor. Och så träffar vi våra underbara stammisar varje dag! Det bästa med Prima är människorna och maten helt enkelt.

prima delikatesser stockholm 2