5 fina saluhallar & matmarknader i världen

saluhall-matmarknader
Om man vill bedriva världens bästa saluhall i Stockholm så är det förstås viktigt att ha lite koll på hur andra saluhallar och matmarknader gör runt om i världen. Därför bloggar vi ibland lite spaningar från olika saluhallar och matmarknader i världen. Här kommer 5 favoriter ur arkivet:

#1. Nagycsarnok i Budapest, Ungern

food market food market2 nagycsarn nagycsarn textilier
Nagycsarnok i Budapest, Ungern, är en väldigt vacker saluhall som även är helt enormt stor. Här hittar du förstås de ungerska delikatesserna gulasch (soppa), beiglis (vallmokaka) och palacsinta (crêpes).

Läs hela blogginlägget om

#2. Matmarknaden på Piazza Campo dei Fiori i Rom, Italien

campo-dei-fiori roma roma-2

Fragola, tryfflar, färsk buffelmozzarella och pasta i alla dess former och färger. Matmarknaden på Piazza Campo dei Fiori brukar räknas som Roms äldsta marknad och där ryms allt i från kronärtskockor, basilikakvistar och solmogna citroner till korvar och färska fiskar.

Läs hela blogginlägget

#3. Naschmarkt i Wien, Österrike

bloggbete-15 bloggbete-6 bloggbete-10
Naschmarkt är Wiens matmarknad och kallas även för ”stadens mage”. Naschmarkt är en utomhusmarknad som har funnits sedan 1800-talet och här hittar du alla delikatesser du kan tänka dig från totalt 120 handlare.

Läs hela blogginlägget

#4. Mercat de l’Olivar i Palma de Mallorca, Spanien

Mercat de Olivar Palma de Mallorca 1_2
Mercat de Olivar Palma de Mallorca 2
Mercat de Olivar Palma de Mallorca 18
I Palma på Mallorca heter saluhallen Mercat de l’Olivar. Här hittar du rader av lufttorkad Iberico-skinka, ljuvliga pintox, krämiga röror och lokala delikatesser såsom mallorcansk sobrasada (bredbar chorizo) och beryktade mandelkakor.

Läs hela blogginlägget

#5. Markthalle i Hannover, Tyskland

joingermantradition-hannover-26 joingermantradition-hannover-28 joingermantradition-hannover-33 joingermantradition-hannover-34
En mindre saluhall men med otroligt trevlig stämning hittar du i tyska Hannover: Markthalle. Här är särskilt de många italienska espressobarerna värda ett besök.

Läs hela blogginlägget

Det finns förstås mängder av saluhallar som vi ännu inte hunnit besöka. Vilken är din favorit?