Falukorven – all världens vardagsfavorit

Vad karaktäriserar egentligen Falukorven?  Är det dess röda färg, runda form eller det faktum att den varit en ohotad vardagsräddare runt svenska middagsbord sedan urminnes tider? Men trots lång och trogen tjänst har falukorven lite oförtjänt ett rykte att vara färskvaran för den som börjat tappa matgnistan. Det är dags att ändra på det!

Falukorven är det röda guldet för både småbarnsföräldrar, studenter och alla andra som vill laga god mat till ett schysst pris mat utan krångel – så att man äntligen kan få tid att titta på det där senaste avsnittet i din Netflix-favoritserie och njuta av ett gott glas rött i soffan. Falukorven är bjussig  – den kräver nästan ingenting av av den som står i köket och resultatet blir magiskt gott, varje gång. Dessutom ger den dig mer tid över till annat. Tänk om mer färskvaror hade den egenskapen!

Falukorv går att tillreda i näst intill oändlighet: en klassisk korv stroganoff, falukorv i ugn med ost och dijonsenap eller varför inte skära dem i skivor, låta dem få bra stekyta i pannan och servera med potatis- eller rotmos! Om du vill bredda din smakpalett tipsar vi om att laga en korvgratäng med blomkål och rökig engelsk cheddarost.

Ett tips: för att öka smaken i rätterna du lagarvälj gärna en falukorv med lite högre kötthalt,  i disken hos G. Nilsson livs finns det flera olika goda sorter du kan botanisera mellan.

Länge leve vardagsmaten!