Ramen (japansk nudelsoppa) är den perfekta höstgrytan. Lätt att koka ihop och värmande på det trösterika sätt som vissa maträtter kan vara – de som fyller huset med sin mustiga doft och magen med sina lena smaker. Efter middagen ligger en i soffan med rosiga kinder och en belåten känsla i bröstet. Comfort food helt enkelt.
Fördelen med det här receptet är att nudelsoppan blir både frisk och aromatisk tack vare ingefäran och koriandern. Fläskfilén är från G. Nilsson Livs på Hötorgshallens nedre plan, den är alldeles mör och magisk och smälter ihop med buljongen, sesamoljan och äggnudlarna på bästa vis.
- 2 paket äggnudlar
- 200 g fläskfilé
- 2 vårlökar
- 1 rödlök
- 1 vitlök
- 1 tsk riven ingefära
- 1,5 l vatten
- 1 dl sojasås
- 6 matskedar sweet chili-sås
- 1 matsked sesamolja
- Saften från 1,5 lime
- Färsk koriander
- Salt och peppar
- Skär köttet i strimlor, ca 1 cm breda.
- Hacka resten av ingredienserna, bortsett från koriandern.
- Koka upp vattnet och tillsätt alla ingredienserna.
- Låt det koka i 3 minuter.
- Smaksätt med lime, koriander, salt och peppar.