Supperclub, eller underground restaurants e

Har du ätit på en hemmarestaurang?

kaboompics.com_Lunch table
“Supperclubs” har blivit en riktig supertrend. Supperclub, eller underground restaurants eller popup restaurants som det också ibland kallas, innebär att du äter på restaurang – fast hemma hos någon.

Det började som en reaktion mot dyra restaurangpriser i England och USA. Kockar och matentusiaster började att laga mat hemma istället – och bjöd in vem som helst att mot en mindre summa avnjuta middagen tillsammans. Sedan har även vissa restauranger hakat på med popup-restauranger eller genom att bjuda in till personligare möten med kockarna i slutna sällskap.

supperclubs
Tidningen Elle mat & vin tipsar i nummer 8/13 om två hemmarestaurangfavoriter i Stockholm:
David at home: “Trerättersmiddag på Tranholmen signerad David Enmark en gång i veckan.”
Restaurang hemma hos Lisa: “Lisa Lönner Pulkkinen öppnar upp sitt hem på Resarö för 16 hungriga gäster en gång i månaden.”

Om du är ute och reser kan det här med att äta hemma hos privatpersoner vara ett fantastiskt sätt att komma landets kultur nära “på riktigt”. Leta efter en hemmarestaurang i landet du ska till via till exempel Eat With eller Book a local. Det har även skvallrats om att Airbnb skulle ha en liknande mattjänst på gång.

Är det någon av er som testat? Varför inte starta en egen supperclub och bjuda på något smarrigt hemlagat?

Fotografier från stocksnap.io, kaboompics.com och foodiesfeed.com.