ust nu råder det frukostfeber på instagram.

Smoothiebowls och Breakfast for lunch

sugarfree muslicarrot oatmeal
Yoghurtskål med muesli och frukt av Laura Ford nutrition och kakaogröt med morot, apelsin och banan av Sophia Burkard.

Just nu råder det frukostfeber på instagram. Det trendigaste i matväg är att äta frukost till alla mål, gärna i en rund skål med torkad frukt och nötter i vackra konstellationer på toppen.

Sesamfrön, rostade pumpakärnor och solrosfrön ligger som strössel över en bas bestående av yoghurt eller gröt. Acai (ett litet, lila superbär fullproppat med antioxidanter och positiva fettsyror) och chiafrön (fyllda med mineraler, kalcium och omega 3) tillhör de mer populära toppingarna i frukostskålarna, tillsammans med jordnötssmör och rostad kokos.

Ifall du vill komponera din egna ”brekkie-bowl” så är Pieiras Livs i Hötorgshallen experter på allting nyttigt och gott i frö- och torkad frukt väg.  Hos Sandins kan du komplettera med färsk frukt. För den perfekta instagram-bilden, garnera med en liten ätbar blomma (även detta finns hos Sandins).

marsaaycoconut milk porridge
Breakfast bowl med yoghurt och torkad frukt av Marsayy och gröt med kokosmjöl och granatäpple av Fit foodie nutter.

chia manog chutney bowl breakfastgoat yoghurt organic blueberries
Chiapudding med kokos- och rismjölk, ingefära och mango av The hungry warrior och hemlagad getyoghurt med blåbär och röd maca hos Precious little monkeys.

smoothie bowlyoghurt and fruit bowl breakfast pecan nut
Smoothie-bowl (som en smoothie fast att den äts innan den mixas ihop)  med superfrukter av Sugarberry och jordnötssmör, pecannötter, mangohjärtan och annat fint i en yoghurtskål hos Anslosse.

Ifall du är nyfiken och vill se mer så sök på #breakfastbowl på instagram.