1. Koksnöt… allt
Paradisnöten nummer ett dominerar det mesta i matväg, från topp till tå. Kokosmjöl, kokoschips, kokostortilla, kokossmör – den nyttigaste oljan har blivit den mest populära och återfinns i allt från smoothies till hudkräm.
![](https://usercontent.one/wp/hotorgshallen.se/wp-content/uploads/2016/12/purple-food-lila-mat-.png?media=1716193190)
2. Lila mat
Det ovanliga är som alltid spännande och framförallt när vardagliga ting har en ny skrud. Tänk lila blomkål, lavendelfärgad sötpotatis, gredelin majs och sparris.
![](https://usercontent.one/wp/hotorgshallen.se/wp-content/uploads/2016/12/pasta-av-quinoa-linser.png?media=1716193190)
3. Alternativ pasta
Glutenfria alternativ av quinoa, linser, bönor och grönsaker ersätter kolhydraterna och tillför protein. Matcha med klassisk carbonara eller arrabiata-sås så blir skillnaden knappt märkbar.
![](https://usercontent.one/wp/hotorgshallen.se/wp-content/uploads/2016/12/ugnsbakad-middag-lunch-ugn.png?media=1716193190)
4. Ugnsredo och ugnsbakat
Spisen får ge plats för ugnen, luckan med tusen möjligheter – alla med maximal doft och minimal mat-os. Att ugnsbaka måltiden är ett snabbt, enkelt och prisvärt sätt att få till den hemlagade måltiden på.
4 fler trender hittar du här.