Sambandet är oklart - bortsett från den lo

5 av våra efterrättsfavoriter

Att runda av en måltid med någon smarrig dessert blir ett trevligt sätt att förlänga tiden man har tillsammans runt matbordet. I dessert-älskar-anda tänkte vi påminna om några av våra efterrättsfavoriter. Hoppas att du hittar en ny favorit!

Sambandet är oklart - bortsett från den lo

Chokladkaka med grön matcha och umeshu

Matcha är enkelt förklarat; grönt te i pulverform och en superingrediens i desserter. Sambandet är oklart – bortsett från den logiska förklaringen att det är tacksamt att kombinera något onyttigt med något supernyttigt. Den bittra och mustiga smaken i matcha-pulvret ger också en fin smaknyans till just cheesecakes och chokladkakor, därav detta recept.

Smulig januaripaj

(Funkar även om det inte är januari, vi lovar!) Bli kvitt juläpplena och den sist kanelen i skafferiet med denna lättlagade och lättälskade paj från Nigella Lawsons.

Varm choklad med lönnsirap och karamellpopcorn

Den tjusigaste drycken är inte bara nostalgiskt god utan även skonad från onödiga smaksättare och ruskiga konserveringsmedel. Mums!

Tårta med äkta Dulce

Tårta med äkta dulce de leche

Den här tårtan är inte det enklaste du kan baka. Med sina fem olika steg är den kanske ett av bloggens mest komplicerade recept. Men det finns genvägar. Läs mer om dem här.

Jordgubbscheesecake som glasspinne

En favorit: jordgubbscheesecake som glasspinne som du kan göra helt själv. Receptet är skapat av bloggerskan Linda Lomelino som driver den fantastiska matbloggen Call me cupcake.