Den här lätta och krispiga desserten tipsa

Granola-Gino med vit choklad


80-talsdesserten nummer ett möter millenialfrukosten nummer ett: gino med granola. Den här lätta och krispiga desserten tipsades det om i Hötorgshallens nyhetsbrev inför nyårshelgen, den är nämligen så smidig att plocka fram tidigt dagen efter festen. Sådana dagar kommer ju då och då, så varför inte äta paj när tillfället ges (och det är så väldigt lättlagat).

Nyhetsbrevet kommer ut en gång i veckan och tipsar om säsongsaktuella rätter och tillhörande drycker. Prenumerera här i sidomenyn på bloggen så ses vi i mailboxen i veckoslutet ->

Gino med vit choklad- och müsligratinerade färska bär med vaniljglass
Ingredients
  • 500 g färska bär, t ex hallon, jordgubbar,
  • blåbär, björnbär, vinbär, krusbär
  • 150 g vit choklad
  • 4 dl god müsli
  • 4 msk florsocker
  • 1/2 liter vaniljglass med äkta vanilj
Instructions
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Bottna en ugnsfast form med färska bär.
  3. Hacka chokladen grovt och blanda med müsli och florsocker.
  4. Fördela blandningen jämnt över bären.
  5. Ställ in i ugnen och gratinera tills chokladen smält
  6. och täcket har en vackert gyllene färg. Låt svalna något.
  7. Ta under tiden fram glassen så att den tinar lite och servera
  8. med de gratinerade bären.

Foto: Magnus Skoglöf