Här är alla slags människor välkomna. När killarna på Hav frågade om jag ville bjuda folk på ostron så kändes det naturligt att tacka ja. Det var trevligt, så när jag hade elektronisk fotboja jobbade jag halvtid hos dem. Och numera ringer jag till Hav när jag vill ha något speciellt. De vet vad jag gillar.
Plura har en förkärlek för både mat och Hötorgshallen! I tidningen Hallen, nr 3/2014, var han med i ett stort reportage där han bland annat berättade att han gärna köper sitt kött hos G. Nilsson. Han bjöd även på ett gäng smarriga recept, däribland ett delikat tips för barnkalaset. Receptet kommer här – men blir du sugen på att läsa hela reportaget hittar du tidningen i sin helhet här.
- 1 sockerkaka, köpt eller hembakad
- 1 pkt god vaniljglass
- 3 dl vispad grädde
- 200 g hallon
- 200 g blåbär
- 150 g smör
- 1 chokladkaka, mjölkchoklad eller mörk choklad
- Skär sockerkakan i kuber om tre centimeter och stek i smör.
- Lägg upp kuberna på ett serveringsfat tillsammans med klickar av glass, vispgrädde och bär.
- Häll lite smält smör över det hela och riv till sist chokladen över.
Text och bild ur Hallen #3, 2014. Foto: Anders Bergersen. Text: Josephine Carr.