Granité är en variant på sorbet, en sval och fräsch dessert som passar bra efter en tyngre middag. Perfekt för ljumma sommarkvällar på balkongen! Det här receptet publicerades i tidning Hallen nr 12, 2016.
Gin & tonic-inspirerad pink granité
Serves: 6-8
Ingredients
- 2 dl vatten
- 2 dl socker
- 0,75 dl rosa grapejuice
- 4 dl Fentermans tonic med rossmak
- 1 dl gin, Jinzu eller någon annan kvalitetsgin
- 1 liten skvätt granatäppeljuice, ger en vacker färg
- </br></br>SERVERA MED
- ½ rosa grapefrukt
- några färska hallon
- myntablad
Instructions
- Koka en lag på vatten, socker och grapejuice.
- Låt puttra tills sockret är smält, låt lagen kallna.
- Häll över blandningen i en frystålig skål och tillsätt tonic, granatäppeljuice och gin.
- Ställ skålen i frysen och rör om då och då. När den är mjukfryst är den klar, ca 4–6 timmar.
- Kyl glasen och fyll dem med granitén, dekorera med en skiva rosa grapefrukt och lite mynta.